newsletter rss
HotNews.ro

Impactul jucariilor LEGO Duplo asupra dezvoltarii copilului


PDF Print
A | a
E-mail
de corinaaap | Vineri, 31 martie 2017, 10:23 webReleases | Alte Servicii

V-ati intrebat vreodata care jucarii pentru copii sunt ,,cele mai bune’’? Cu siguranta, v-ati pus aceasta intrebare. Cert este ca nu exista jucarii mai bune sau mai putin potrivite pentru copii, ci doar jucarii care stimuleaza inteligenta acestora intr-o mai mare sau mai mica masura. In acest articol ne propunem sa va prezentam impactul semnificativ pe care il au jucariile LEGO Duplo asupra unei dezvoltari cat mai fructuoase a copiilor.

Desi jucariile LEGO vin cu instructiuni de utilizare si de asamblare a pieselor, pe parcursul jocului se va observa treptat dorinta de exprimare a copiilor, care incep sa dezvolte modalitati de construire care vor conduce catre rezultate surprinzatoare.

Piesele pot fi folosite pentru a invata copiii de varsta mica diferentele dintre culori, marimi si forme si chiar de a le insufla cateva notiuni standard care sa-i ajute sa numere – cu alte cuvinte, ii ajuta sa isi formeze o gandire matematica, dar si una spatiala. Contactul unui copil cu o constructie LEGO va determina intelegerea de catre acesta a proportiilor, fiind prima legatura cu un obiect tridimensional. Prin urmare, cu cat avanseaza in demersul lui de a construi, cu atat mai repede va intelege ce piese, unde si cum sa le foloseasca pentru a ajunge la finalul planurilor pe care si le-a facut. 

In cazul jucariilor LEGO Duplo, trebuie sa fim constienti ca nu este foarte usor sa combini piesele care sunt foarte mici si subtiri – necesita o dexteritate foarte buna, de unde putem deduce ca acestea pot fi o modalitate foarte buna de dezvoltare a abilitatilor motrice. De asemenea, jucariile LEGO Duplo dezvolta capacitatea de a scrie, de a realiza cu usurinta literele si cifrele. 

Mai mult, jucariile LEGO Duplo dezvolta rabdarea, perseverenta si persistenta: rabdarea de a ramane calm indiferent de situatie, persistenta de a incerca lucruri noi pentru a construi ceea ce iti doresti si perseverenta de a insista pana cand vei reusi sa dezvolti ceea ce ti-ai propus initial. Poate ca totul pare pura teorie neaplicabila in randul copiilor, insa nenumaratele studii au demonstrat ca teoria poate deveni uneori practica.
 
In mod clar, jucariile LEGO Duplo au o importanta foarte mare asupra evolutiei copiilor si nu doar individual, ci si la nivel colectiv. In cazul in care cei mici isi vor dori sa construiasca impreuna, vor trebui sa invete cum sa colaboreze, sa isi dezvolte o strategie de joc si un plan de constructie. Fiecare copil in parte este unic si, evident, are propria viziune asupra modului in care sa actioneze si, de aceea, punand cap la cap ideile tuturor jucatorilor, vor reusi sa realizeze o constructie stabila si conforma cu realitatea noastra sau a lor. Iar daca va doriti sa aflati cum si-au gandit planul de constructie, nu ezitati sa puneti cat mai multe intrebari: s-a demonstrat stiintific ca orice copil e incantat sa povesteasca despre creatiile sale si sa discute asupra detaliilor ce au condus catre rezultatul final. 

O foarte mare varietate de jucarii LEGO Duplo gasiti pe Toys123.ro. Un copil nu ar trebui sa fie privat de o asemenea oportunitate de a se dezvolta intr-un mod cat mai creativ si mai placut. Si in plus, va puteti alatura jocului pentru ca orice copil adora sa se joace cu parintii lui – se simte protejat si are o mai mare incredere in actiunile sale. Intrati pe site-ul Toys123.ro si pasiti impreuna intr-un univers in care inventivitatea nu are limite.
  117 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by