newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Numai 10% dintre cei cu centrala termica pe gaze cunosc si alte tipuri de centrale


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Luni, 13 februarie 2017, 16:22 webReleases | Alte Servicii

montaj centrale termice Pas Instal | Foto: webPR.ro

Centralele de apartament pe gaze sunt cele mai intalnite, iar un alt tip de centrale nu are parte de atentia generala.

Cand auzim ”centrala termica”€ ne gandim in mod automat la acea centrala de 24 kw, de dimensiuni potrivite pentru plasarea pe perete in apartament, care  functioneaza prin consum de gaze naturale si care permite debransarea de la incalzirea centralizata de la bloc. Ei bine, aceasta este numai cel mai intalnit exemplu, suplimentar existand multe alte centrale termice, de puteri si forme diferite, care functioneaza cu diferiti combustibili, si solizi, nu numai gazosi.

Numai o zecime dintre cei care au acasa centrala termica pe gaze stiu ca exista si centrale termice pe peleti, spre exemplu, care au nevoie de o camera de centrala, ca exista si centrale pe GPL (caz in care duzele de GN sunt inlocuite cu duze de GPL), ca exista si centrale pe gaze de apartament cu 28 kw sau 30 kw, asadar mai puternice decat acestea normale de 24 kw, si ca legenda spune ca exista (la prezent sau trecut) si un producator roman de centrale. 


Afla pe www.pasinstal.ro/instalatii-termice ce servicii iti sunt puse la dispozitie de firma Pas Instal. 

 

Interes scazut si pentru instalatiile termice

 

Ei bine, depasind domeniul centralelor termice, ajungem la sistemul in care orice centrala este asezata; un sistem de incalzire al unui spatiu interior, ori ca vorbim de apartament, ori ca vorbim de o casa, o vila, un spatiu comercial ori o galerie. Instalatiile termice par inexistente uneori, totusi incalzirea se efectueaza fiindca inauntru este cald si, oriunde s-ar merge, in orice colt al spatiului, in orice incapere a incintei, temperatura este aceeasi, fapt care aduce confortul termic.

 

Instalatia termica fara calorifere sau radiatoare este in pardoseala, iar Pasinstal.ro o descrie in cateva randuri si ii asigura instalarea fiecarui client care isi doreste cald la picioare, niciun corp de incalzire in camera si confort termic ridicat. Instalatiile termice se mai pot preta si pentru tipuri de centrale termice care au nevoie de o camera proprie, o camera a centralei, astfel incat este posibil ca nici macar centrala sa nu fie vizibila, caldura aparand parca din neant.

 

Spatiile de birouri au centrale termice puternice, de regula pe gaze naturale, precum si cladirile mici de birouri care au o singura centrala ce deserveste intreaga cladire. De obicei, firmele care monteaza centrale termice de apartament monteaza si astfel de centrale in acord cu instalatia termica specifica si posibila.  

 

Insa toate aceste optiuni nu sunt cunoscute de catre cei care isi au asigurata caldura in locuinta prin intermediul unei clasice centrale termice de apartament de 24 kw pe gaze naturale, toate fiind centrale in condensare, dupa legea actuala.

 

Unde-i lege nu-i tocmeala!

 

Inainte de a fi impusa centrala in condensare, aceasta era achizitionata numai de aproximativ 10% dintre cei care cumparau centrale termice de apartament, asadar tendinta se mentine: nivelul de interes despre centrale termice si instalatii termice este de doar 10%. Numai o constrangere legislativa facce ca nivelul procentelor sa creasca.

 

Este important pentru populatie sa cunoasca mai multe lucruri despre centrale si instalatiile care au legatura cu acestea, deoarece iarna de iarna, aceasta incalzire trebuie efectuata. Si care este combustibilul care trebuie consumat pentru intretinerea unei temperaturi optime in sezonul rece.

  64 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by