newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Top 5 lucruri pe care ar trebui sa le asigure o firma!


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Vineri, 10 februarie 2017, 11:40 webReleases | Alte Servicii

studio videochat Beyou Studio | Foto: webPR.ro

Un studiu recent realizat arata ca aproximativ 7 din 10 romani considera ca motivatia angajatilor ar trebui sa fie o prioritate pentru o companie care se vrea a fi de top. In general, oamenii aflati in cautarea unui nou job, sunt tentati sa analizeze doar oferta salariala, caci, pana la urma, acesta este si motivul pentru care isi doresc sa se angajeze: nevoia de bani.

Totusi, majoritatea recunosc ca oricui i-ar surade posibilitatea de a primi bonuri de masa, un program mai scurt vinerea sau titlul de „angajatul lunii” in functie de performantele inregistrate intr-o anumita perioada la job.

Ei bine, este de la sine inteles ca oricine s-ar simti mai motivat sa munceasca intr-un mediu care tine la angajatii sai si care ii rasplateste pentru efortul depus prin mijloace menite sa ii incurajeze sa continue in aceeasi maniera.

Insa nu toate companiile constientizeaza importanta pe care o are incurajarea angajatilor si, implicit, motivatia acestora. Majoritatea liderilor ignora aceste detalii, considerand ca salariul este suficient pentru un angajat. Nu este deloc asa! Pe langa atmosfera care trebuie sa fie placuta la job, angajatii au nevoie ca, macar din cand in cand, sa fie rasplatiti si sa le fie recunoscuta cumva munca pe care o depun in ceea ce priveste activitatea de la serviciu.


Iata cum ar trebui sa arate o firma care se respecta!

Oamenii care urmaresc site-urile cu propuneri de angajare acorda o atentie deosebita la oferta fiecarui angajator in parte, chiar daca majoritatea lucrurilor de acest fel sunt discutate de cele mai multe ori in cadrul interviului.


Totusi, cei care au luat parte la cercetarea mai sus mentionata au venit cu argumente puternice in ceea ce priveste importanta pe care o are sentimentul de a te simti rasplatit in firma in care activezi. In plus, au venit si cu exemple concrete in ceea ce priveste modul prin care managerii isi pot motiva angajatii.


Iata 5 dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tina cont o companie serioasa:

1.      Orice firma care se respecta le asigura angajatilor mijloacele de care au nevoie pentru a lucra in conditii optime. Asadar, laptopul, telefonul si alte tehnologii moderne nu ar trebui sa lipseasca, mai ales daca este vorba despre o companie cu renume pe piata muncii. Un exemplu relevant in aceasta directie sunt studiourile de videochat care ofera modelelor calculatoare performante, camere individuale de lucru si, foarte important, sedinte de training profesional de specializare. Poate ca acesta este si motivul pentru care videochatul pare sa castige tot mai mult teren pe piata muncii.


2.      Orice companie serioasa ar trebui sa le ofere angajatilor sai posibilitatea de a se specializa in domeniu prin intermediul participarii la cursuri dedicate. Asadar, trainingurile si seminariile de specializare au un rol deosebit de important pentru cei care urmeaza sa se angajeze intrucat, cred ei, prin intermediul acestor sedinte, pot afla in ce masura se pot descurca sau care sunt principalele scopuri pe care firma respectiva si le-a stabilit.


3.      Foarte multi dintre cei intervievati considera ca, macar din cand in cand, angajatii sa aiba posibilitatea de a primi liber cand isi sarbatoresc ziua de nastere.  Marius, in varsta de 25 de ani spunea referitor la acest subiect faptul ca: „Cu siguranta, as aprecia acest gest si m-as simti mai motivat sa dau tot ceea ce pot la job. O alta varianta minunata ar putea fi ca vinerea programul de lucru sa fie mai scurt. Oricine si-ar dori un astfel de job!”


4.      Este important ca firma care are nevoie de oameni pentru angajare sa organizeze, macar din cand in cand, teambuilding-uri. O astfel de initiativa este foarte apreciata pe piata muncii, asa ca, foarte multi opteaza pentru joburi care propun iesiri cu echipa in afara orasului atat pentru a incuraja socializarea, cat si pentru informarea personalului.

5.      Petrecerile de Craciun reprezinta un must-have pentru orice companie care isi respecta angajatii. Unele chiar mentioneaza astfel de iesiri de grup in oferta de angajare. Este foarte important ca la birou sa primeze energia pozitiva, mai ales ca acolo oamenii isi petrec mare parte din timp. Asadar, petrecerile de Craciun, iesirile in oras de 1 martie sau alte evenimente ar trebui sa ocupe un loc important in propunerile oricarui job.


Iata 5 lucruri importante in viziunea celor care se afla in cautarea unui nou loc de munca. Acestea cantaresc foarte mult atat in ceea ce priveste atitudinea celor prezenti la serviciu, cat si dorinta de a face performanta in domeniul respectiv. Toate aceste detalii stabilesc pe mai tarziu daca hotararea in privinta unui job a fost una de bun augur sau nu.

  72 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by