newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Alfredo Seafood a lansat gama de peste de lux


PDF Print
A | a
E-mail
de United | Marţi, 20 decembrie 2016, 14:02 webReleases | Alte Servicii

Salau_gama_de_lux | Foto: webPR.ro
Alfredo Seafood, marca detinuta de Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania, a lansat gama de peste de lux, prezenta la rafturi in marile lanturi de retail incepand cu luna noiembrie.

Gama de peste de lux este formata din trei tipuri de peste salbatic, de o calitate deosebita: rondelele de somon de Alaska, fileurile de cod de Atlantic si fileurile de salau african. Pestii sunt salbatici, iar calitatea carnii lor este una deosebita, cu o textura si savoare speciale. Pestele salbatic de apa sarata este cel mai bun peste din punct de vedere calitativ, datorita faptului ca nutrientii, vitaminele si oligoelementele continute de acestia sunt in cea mai nealterata forma. Aici se incadreaza Somonul de Alaska si Codul de Atlantic. Pe de alta parte, salaul pescuit in lacul Victoria este un peste de apa dulce, dar este un produs foarte apreciat de romani datorita asemanarii cu salaul de Dunare, peste cu carne alba si fara oase, produs care in Romania se mai prinde doar foarte rar. Elementul comun la aceste trei tipuri de pesti este faptul ca sunt salbatici (de captura), iar carnea lor este superioara tuturor celorlalte soiuri crescute in sistem intensiv (acvacultura), chiar si a pestelui de acvacultura crescut in conditii bio.

Imediat dupa ce sunt pescuiti, pestii sunt procesati in doar cateva ore, uneori chiar direct la bordul pescadorului (“frozen on board”), iar apoi transportati pe rute maritime si terestre, in asa fel incat sa ajunga la depozitele Alfredo Seafood in cel mai scurt timp. Produsele obtinute astfel poarta denumirea de “proaspat-congelate” (“fresh-frozen”). Ele raman la raft, pentru a fi cumparate, intre o luna si trei luni din momentul congelarii, ceea ce le deosebeste de multe dintre preparatele congelate ce se gasesc pe piata la ora actuala. Un produs poate fi consumat timp de 24 de luni de cand a fost congelat, iar multe preparate sunt pastrate la raft pana la finalul acestei perioade. 

”€œCel mai important lucru pentru noi a fost si va ramane sa aducem pe mesele romanilor peste si fructe de mare de cea mai buna calitate. Dupa pestele ultra-proaspat, lansat luna trecuta, lansam acum echivalentul sau de calitate in categoria preparatelor congelate: gama de lux! Consumatorii au o anumita retinere cand vine vorba despre produsele congelate. Dar sunt anumite tipuri de pesti, de o calitate exceptionala, cum sunt codul de Atlantic, somonul de Alaska sau salaul provenit din Africa de Est care nu pot fi adusi de la asemenea distanta fara a fi in prealabil congelati. Metoda congelarii pe vas de catre profesionisti este cea mai buna modalitate prin care putem sa beneficiem de carnea unor soiuri excelente, preponderent de apa sarata, pastrandu-le nutrientii in cea mai buna forma”,€, a explicat Mihai Cristian Darmanescu, Director General Romfood Trading.

Pestele din nou-lansata gama de lux a Alfredo Seafood provine din 5 tari aflate pe 4 continente diferite: codul provine din Islanda si Rusia, somonul din Alaska, iar salaul din Tanzania si Uganda. Actualmente, Alfredo este singurul brand de pe piata romaneasca care reuneste toate aceste trei produse de top intr-o singura gama.
 
Printre avantajele produselor congelate pe vas din gama de lux, se numara:
• Produsele din categoria “proaspat-congelate” nu au glazura (glazura este stratul de gheata care poate acoperi produsul congelat; variaza de la 1% - 5%, pana la situatia nedorita in care cantareste un procent semnificativ din masa intregului produs);
• Se pregatesc extrem de usor, fiind “gata de gatit” (“ready to cook”): se decongeleaza si se trec printr-un jet de apa rece, iar apoi nu mai necesita nicio alta operatiune inainte de preparare;
• Congelarea rapida, la temperaturi intre -40 si -60 de grade, care se practica in aceste cazuri, ajuta la mai buna pastrare a vitaminelor si nutrientilor, fata de congelarea lenta. In general consumatorii au tendinta sa cumpere produsele si sa le congeleze acasa, aceasta procedura purtand numele de congelare lenta;
• Soiurile de peste sunt printre cele mai bune din lume, iar oligoelementele si vitaminele, in special acizii grasi Omega 3 si Omega 6, se regasesc in carnea lor, in cantitati foarte mari.
In momentul de fata produsele Alfredo Seafood din gama de lux pot fi gasite deja in marile lanturi de retail prezente in Romania, dupa cum urmeaza: fileul de cod de Atlantic poate fi achizitionat din Cora, fileul de salau se afla pe rafturile din Cora, Auchan, Carrefour, Mega Image si Billa, iar rondelele de somon din Alaska pot fi cumparate din Cora, Kaufland, Carrefour si Billa. 

###

Romfood Trading este unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania. Comercializarea produselor se face prin brandul Alfredo Seafood (www.alfredoseafood.ro), brand creat de Mihai Cristian Darmanescu si Daniel Florin Nistor si lansat in anul 2013.
Datorita experientei si relatiilor internationale cu marii producatori de peste din lume, dar si al celor trei linii de procesare si ambalare automatizate si de inalta productivitate din cele doua fabrici din Constanta si Bucuresti, produsele cu marca Alfredo Seafood sunt distribuite atat in cele mai importate lanturi de hypermarketuri si supermaketuri din tara, precum Kaufland, Carrefour, Mega Image, Metro, Billa, Cora, Penny etc., cat si in peste 300 de magazine de comert traditional.

  



22 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by