newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Puiet de pastrav, icre si pastrav de consum prin oferta Pastravariei Lostrita din Blidari, Maramures


PDF Print
A | a
E-mail
de stefan1987 | Luni, 21 septembrie 2015, 17:49 webReleases | Agricultura

Pe langa activitatea sa in domeniul alimentatiei publice si cazarii, prin sectiunea de hotel/restaurant, Complex Lostrita (prin pastravaria propria) reuseste sa se adreseze si companiilor ce opereaza in piscicultura. Astfel, oferta sa in ceea ce priveste productia si comercializarea de pastrav este una de importanta semnificativa, la nivel regional. Prin experienta sa de lunga durata - peste 30 de ani in cresterea si reproducerea pastravului, Pastravaria Lostrita s-a facut remarcata in Maramures si in intreaga tara in ceea ce priveste selectionarea, reproducerea si alimentatia pestilor in conditii atent controlate.



Dupa cum stiti, pastravul este un peste intalnit in ape recoroase de munte, bine oxigenate si desigur curate. Pentru cresterea intensiva, mentinerea acestor trei criterii enuntate mai sus este extrem de importanta. Pastravaria Lostrita isi are adresa intr-o locatie ce reuneste toti factorii de mediu necesari pentru o evolutie constanta si sanatoasa a acestui peste - alegand soiul de origine america cu denumirea de pastrav curcubeu.



Azi, conducerea pastravariei Lostrita se mandreste cu modul in care obtine o productie constanta, de inalta calitate; calitatea gustativa a pestelui ramane preocuparea sa principala. Acest lucru este posibil doar atunci cand pastravul este sanatos, ferit de boli sau de alti factori care ar putea sa-i influenteze negativ evolutia.



Despre pastravul curcubeu

Forma acestui peste, in mare masura, este similara cu cea a pastravului indigen. Corpul se marca printr-un aspect de fus turtit lateral, fiind putin mai lat decat la celelalte specii din familia salmonidelor; solzii sunt mai mari decat cei ai paƒstraƒvului indigen. Dentitia este puternica, similara din nou paƒstravului indigen. Pe spate se poate observa dorsala adipoasaƒ, specifica salmonidelor. Un alt punct aparte este inotaƒtoarea caudalaƒ - la paƒstraƒvul curcubeu aceasta detine o scobitura pronuntata.



Ca si coloristica, se remarca partea dorsalaƒ gri-albaƒstruie sau verzui-inchis, cu flancurile argintii sŸi regiunea abdominalaƒ de culoare deschisaƒ. Pe suprafataa dorsalaƒ sŸi pe flancuri, se observa pete mici, neregulate, de culoare neagraƒ (prezente si pe inotătoarele dorsalaƒ sŸi caudalaƒ). De la opercule sŸi panaƒ la caudalaƒ, se intinde cate o dungaƒ rosŸcat-sidefie, cu reflexe specifice curcubeului - astfel se explica asadar si denumirea speciei. Coloritul este mai pronuntat in perioada de reproducere a speciei (ianuarie-aprilie).



Oferta de puiet de pastrav

Alimentat la ore fixe, avandu-se in vedere o igienizare optima a trocilor, puietul este mutat in bazine dupa aproximativ doua luni; aici, din nou va avea nevoie de atentie corespunzatoare in ce priveste alimentatia sa. In bazine sunt mutate asadar doar exemplarele sanatoase, fara malformatii. La anumite intervale de tip acestia se sorteaza si se raresc pentru conditii de dezvoltare optime.

La Lostrita se comercializeaza toate categoriile de puiet de pastrav. Pentru informatii suplimentare, contactati-ne.



Pastravul de consum

La un an de la eclozarea icrelor, pastravul curcubeu se apropie de faza de ideala de consum - cand ajunge o greutate aproximativa de 200 de grame. Pastravaria noastra pune la dispozitia clientilor pastrav de consum intre 200 si 300 de grame bucata. Acesta poate fi comandat telefonic/online in Baia Mare, cu livrare gratuita.

Icre de pastrav pentru eclozare

Beneficiind de casa de incubatie proprie, pastravaria Lostrita isi asigura continuitatea fara a apela la surse externe de populare. Procesul de recoltare a icrelor incepe in aprilie (in functie de temperatura apei). Icrele sunt alese, puse in incubatoare, iar o luna mai tarziu (aproximativ) vor ecloza. La scurt timp dupa recoltare, icrele sunt sortate pana cand cele nefecundate sunt eliminate. Sunt alese doar cele mari si care au un aspect omogen. Doar acestea pot sa fie comercializate sau pastrate pentru eclozare.

Pentru fotografii si detalii suplimentare, accesati oferta de icre, pastrav de consum si puiet de pastrav, in meniul superior al site-ului Complex Lostrita

  



265 vizualizari


Ultimele comunicate

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by