newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: ​Solutiile Monsanto Romania pentru cresterea productivitatii


PDF Print
A | a
E-mail
de Monsanto Romania | Luni, 31 august 2015, 14:03 webReleases | Agricultura

O planta in plus face diferenta. Acesta a fost mesajul celei de a-VIII-a editii a evenimentului Farm Progress organizat de Monsanto Romania pentru a sublinia inca o data angajamentul companiei de a oferi fermierilor parteneri o gama larga de solutii integrate si tehnologii inovatoare pentru a obtine productii competitive pe piata europeana. 

Timp de 7 zile, evenimentul, organizat in doua locatii din tara (Slobozia si Carpinis), a reunit peste 2.000 de fermieri interesati de noile tehnologii agricole utile imbunatatirii productivitatii si profitului fermei. Compania a evidentiat importanta cresterii numarului de plante la hectar pentru obtinerea unor productii ridicate pe unitatea de suprafata, in conditiile in care populatia globului se afla in continua crestere. Monsanto a adus in discutie si modalitatile de evitare a secetei pedologice, prezentand solutii agronomice accesibile in functie de conditiile specifice fiecarei zone.

"Dorim, in primul rand, sa multumim partenierilor nostri, fermierii, fara de care nu am fi aici. Lucram impreuna pentru un viitor mai bun si pentru a putea sustine fermierii romani in dezvoltarea activitatilor lor, astfel incat sa fie competitivi pe piata europeana si chiar globala.", afirma Alistair Hide, Director Monsanto pentru Comunicare si Relatii Guvernamentale Europa-Africa. "Investim in cercetare-dezvoltare pentru a putea oferi o gama larga de produse cu calitati nutritive superioare, produse utile fermierului si, in final, benefice consumatorilor.", completeaza Alistair Hide.

O zi din cadrul Farm Progress, numita "Gusturi pe alese", a fost dedicata reprezentantilor mass-media, care au avut ocazia sa afle detalii despre produsele conventionale DEKALB si despre solutiile integrate pe care Monsanto le poate oferi fermierilor-parteneri. Astfel, invitatii au vizitat platforma tehnica din localitatea Comlos si platforma DEKALB de la Carpinis, judetul Timis. La Comlos, acestora li s-a prezentat o platforma de porumb conventional, semanat dupa metoda semanatului de precizie, ce utilizeaza informatii obtinute in urma cartografierii optime a solulului, punand in evidenta progrese recente din tehnologia porumbului. Aceasta testare revolutionara a hibrizilor ofera nu doar informatii despre potentialul de productie, ci ii si ajuta pe agricultori sa inteleaga comportamentul hibrizilor in conditii specifice de clima si sol. Semanatul de precizie este cel mai important pas in tehnologia plantelor, ajutand la o rasarire si distributie uniforma a plantelor de porumb pe fiecare rand.

La Farm Progress Carpinis au fost prezentate solutiile inovatoare, printre care se numara noii hibrizi conventionali de porumb DEKALB cu utilizari specifice si diferite, care vor fi comercializati incepand cu anul 2016, tehnologii inovatoare de semanat, diferite scheme de densitati la hectar si variante de fertilizare, cat si informatii despre multiplicarea semintelor de porumb.

Farm Progress, eveniment cu traᅡditie al companiei Monsanto, reuneste anual fermieri din toate zonele Romaniei si din tarile limitrofe pentru a le fi preᅡzentate solutii tehnologice eficiente pentru cresterea randamentului la culturile de porumb. Evenimentul de la Carpinis s-a bucurat si de prezenta domnului Russell Nicely, Atasat regional pe probleme agricole al Ambasadei SUA. 

Despre Monsanto

Monsanto si-a luat angajamentul de a aduce o gama larga de solutii pentru a ajuta la hranirea unei populatii aflate in continua crestere. Producem seminte de fructe, legume si alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajuta fermierii sa obtina recolte mai bune,  utillizand mai eficient apa si alte resurse importante. Lucram pentru a gasi solutii durabile pentru sanatatea solului, pentru a sprijini fermierii sa utilizeze datele statistice pentru imbunatatirea practicilor agricole si conserva resursele naturale, dar si pentru a oferi produse de protectie a culturilor care sa minimizeze problemele produse de daunatori. Suntem parteneri cu fermieri, cercetatori, organizatii non-profit si universitati pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocari ale lumii. Pentru a afla mai multe despre Monsanto, despre angajamentul nostru si despre cei peste 20.000 de angajati, va rugam sa vizitati: discover.monsanto.com, monsanto.com, www.monsanto.ro. Urmariti activitatea noastra pe Twitter la twitter.com/MonsantoCo, pe blogul companiei, Beyond the Rows, la monsantoblog.com  sau abonati-va la News Release RSS Feed.
  340 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by