newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Serie de evenimente Monsanto Romania: "Caravana Dekalb sustine conservarea apei in sol"


PDF Print
A | a
E-mail
de Andreea O | Marţi, 20 mai 2014, 12:39 webReleases | Agricultura

Monsanto Romania organizeaza, in perioada 20-29 mai 2014, seria de evenimente "Caravana Dekalb sustine conservarea apei in sol", aducand astfel in discutie unul dintre cele mai importante aspecte legate de resursele epuizabile ale planetei. Desfasurate sub egida Dekalb, un brand cu peste 100 ani de traditie in furnizarea de servicii si produse agricole la nivel global, aceste evenimente reunesc comunitatile locale de fermieri preocupati de evolutia agriculturii in regim durabil.

Prin intermediul evenimentelor, compania trage un semnal de alarma asupra ideii de conservare a resurselor vitale si le ofera participantilor posibilitatea de a afla care sunt solutiile cele mai la indemana pentru a creste productivitatea in agricultura. Judetele vizate sunt: Teleorman, Constanta, Galati, Calarasi si Arad. Subiectul principal va fi utilizarea eficienta a apei, in special la culturile de rapita, iar temele de discutie vor fi: situatia rapitei la nivel european si local, pregatirea terenului in cazul unei veri secetoase, avantajele oferite de produsele si serviciile Dekalb. 

Compania nu este la primul proiect de acest tip – in 2013, la simpozionul Agribusiness Forum, Eugen Diaconu, Director Divizia de Producere Monsanto Romania, a sustinut o prezentare pe tema "Utilizarea eficienta a apei" in prezenta delegatilor din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Cu acea ocazie, s-a vorbit cu precadere despre proiectul de irigatii dezvoltat de companie alaturi de cativa fermieri din judetul Iasi, inceput in anul 2009. 

Monsanto Romania se implica frecvent in identificarea celor mai bune solutii pentru agricultura, un exemplu in acest sens fiind seceta prelungita din perioada iunie-septembrie 2012 care a avut ca efect injumatatirea suprafetelor cu rapita din Romania. Astfel, in anul urmator, Monsanto a initiat dezbateri la nivel local alaturi de fermieri, menite sa gaseasca metode optime de conservare a apei in sol, evitarea secetei pedologice si diminuarea efectelor acesteia; o situatie similara este intalnita si la culturile de porumb. 

Despre companie

Monsanto este unul dintre liderii globali ce ofera solutii bazate pe tehnologie si produse agricole care imbunatatesc productivitatea la nivel de ferma si calitatea hranei. Monsanto continua sa sustina atat fermierii mici cat si pe cei mari pentru a produce mai mult in timp ce se conserva mai mult resursele noastre naturale, cum ar fi apa si energia. Pentru a afla mai multe despre activitatea noastra si angajamentele noastre, va rugam sa vizitati: www.monsanto.ro . Urmariti activitatea noastra pe Twitter® la adresa web www.twitter.com/MonsantoCo, pe blog-ul companiei, Beyond the Rows® (Dincolo de randuri) la adresa www.monsantoblog.com, sau abonati-va la comunicatele noastre de presa prin News Release RSS Feed.

  405 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings