newsletter rss
HotNews.ro

webPR Provident si Scoala de Valori lanseaza a treia editie a programului Bursele stART, pentru tinerii talentati la muzica, pictura si desen


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 22 septembrie 2016, 10:18 Actualitate

Bursele stART | Foto: Provident
Compania Provident Financial Romania si Asociatia Scoala de Valori, cu sprijinul Ministerul Educatiei Nationale, anunta lansarea celei de-a treia editii a programului national de sprijin pentru tinerii talentati -Bursele stART. In cadrul programului, sunt oferite oferite 50 de burse la pictura, desen si muzica, in valoare totala de 150.000 de lei.

Bursele sunt dedicate tinerilor liceeni din clasele IX-XII, talentați la desen, pictură sau muzică, care fac deja parte dintr-un club în domeniul lor artistic sau sunt înscriși într-o instituție de învățământ din România și au câștigat premii la concursuri naționale sau internaționale. În total, în cadrul programului, vor fi oferite 15 burse în valoare de 2.200 de lei fiecare, pentru pictură, 15 burse în valoare de 2.200 de lei fiecare la desen și 20 de burse la muzică în valoare de 4.400 de lei fiecare. Bursele sunt anuale și vor fi acordate lunar în perioada ianuarie-decembrie 2017.

Cu ajutorul acestor burse, tinerii își pot achiziționa materiale, instrumente și echipamente necesare cultivării talentului și vor putea participa la concursuri naționale, expoziții, concerte sau vor putea urma cursuri de perfecționare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia și de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională și personală.

„Talentul este foarte important, dar nu este suficient pentru a te perfecționa ca artist. Dincolo de ambiție și ore de studiu, un tânăr talentat are nevoie de materiale costisitoare și de o strategie bine gândită. Prin programul Bursele stART, ajuns deja la a treia ediție, ne dorim ca tinerii să vină cu talentul, iar noi, împreună cu Școala de Valori îi sprijinim să și-l desăvârșească. Bursierii edițiilor anterioare sunt un exemplu în acest sens, reușind să își cultive sprijinul antreprenorial, să susțină concerte pe mari scene din ţară, să aibă acces la expoziții, pe care nu le-ar fi putut susține doar prin forțe proprii și să se gândească la o carieră artistică pe termen lung. Ne dorim ca tot mai mulți tineri să acceseze această oportunitate și în acest an”, a declarat Romina Roșu, coordonator CSR Provident Financial România.


Povești de succes

 

În cadrul edițiilor anterioare, 100 de tineri talentați la muzică, pictură și desen au beneficiat de burse.

 

„Cu ajutorul primei burse am reuşit să particip la un concurs naţional de icoane la care am obţinut premiul I, dar şi la un concurs legat de alimentaţia sănătoasă. În plus, mi-am achiziţionat un şevalet pe care mi-l doream foarte mult, pensule de mai bună calitate şi, în

general, materiale pentru pictură care m-au ajutat să-mi îmbunătăţesc desenele“, spune Amalia Ifrosă, bursieră la pictură în cadrul edițiilor Bursele stART din 2014 și 2015.  

 

 

 

„Mi-am achiziţionat diferite articole muzicale cu care am performat în două mari concerte în acest an. Mai departe, vreau să investesc banii în instrumente şi visez la un studiou al meu“, spune Mădălin Nedelcu, bursier la muzică în cadrul ediției Bursele stART din 2015.

 

„Cu ajutorul bursei, mi-am putut achiziţiona mai multe materiale pentru desen care-mi lipseau: un şevalet, creioane acurelabile, cărţi de desen. În plus, am putut să încerc metode noi, cum ar fi desenul în peniţă şi tuş sau pictura în guaşă, pe care nu le experimentasem pentru că nu aveam instrumentele necesare“, spune Eliza Luca, bursieră la desen, în cadrul ediției Bursele stART din 2015.

 

Ce criterii trebuie să îndeplinească tinerii pentru a primi o bursă stART?

• Să fie talentaţi la pictură, desen sau muzică (instrument sau voce)
• Să fie la liceu, într-
una din clasele IX XII
• Să fie înscrişi într-un club de pictură, desen sau muzică sau într-o instituţie şcolară din România
• Să fi obţinut premii la concursuri naţionale şi/sau internaţionale de arte
• Să fie cetăţeni români şi să aibă domiciliul stabil în România și să aibă un venit de maximum 900 de lei/ memb
ru de familie

Înscrierile se fac până la 31 octombrie 2016, iar mai multe detalii pot fi găsite pe http://scoaladevalori.ro/proiecte/burselestart/.

Despre bursele stART
stART este un program de burse creat special pentru tinerii artişti în formare, oferindu-le acestora sprijinul material care îi va aduce mai aproape de o carieră profesională în domeniul artistic.  Categoriile artistice pentru care se acordă bursele sunt desen, pictură şi muzică. Cu ajutorul unei burse, tinerii talentaţi pot achiziţiona materiale, instrumente, echipamente şi orice altceva este necesar pregătirii lor ca muzicieni, pictori sau artişti plastici. Vor putea participa la concursuri naţionale, la expoziţii şi concerte sau vor putea urma cursuri de perfecţionare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul.

 

Despre Asociația Școala de Valori
Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă, non-profit, a cărei viziune este transformarea României într-o societate care generează încredere, echilibru şi curaj. De aceea, ghidaţi de valori, Școala de Valori își propune să construiască caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunităţi de adolescenţi autonomi, care acţionează colaborativ, responsabil şi etic.

 

Despre Provident Financial România
Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în șapte ţări din Europa Centrală şi de Est – Bulgaria, Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii
internaţionale listate la Bursa din Londra. În cei zece ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 257 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 45 de milioane de euro. De asemenea, compania dezvoltă și susține diverse programe de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, pentru susţinerea tinerilor talentați, pentru dezvoltarea comunităților locale și de voluntariat – în care a investit până acum peste 800.000 de euro. Provident are peste 4.000 de angajați în întreaga țară. Mai multe detalii pot fi găsite pe www.provident.ro

  230 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by