newsletter rss
HotNews.ro

[P] WHTC, primul brand romanesc Lockout - Tagout (LOTO) introdus pe piata europeana pentru blocarea si marcarea energiilor periculoase


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 23 martie 2016, 12:58 Actualitate

Safety Academy | Foto: Safety Academy
Intre 10% si 15% din accidentele de munca in industrie si cercetare se produc in timpul legat de activitatea de intretinere si reparatii a utilajelor. Cand echipamentele nu sunt oprite si marcate corespunzator, se pot produce accidente cu urmari grave si costuri covarsitoare: fracturi, arsuri, invaliditate, deces. Din acest motiv, tot mai multe companii din intreaga lume implementeaza sistemul de blocare si etichetare a energiilor periculoase, confirmand deja reducerea numarului de accidente de munca, a costurilor si a prejudiciilor. Working at Height Training Center - WHTC este primul brand romanesc Lockout - Tagout / Blocare si etichetare - LOTO introdus pe piata europeana pentru blocarea si marcarea energiilor periculoase.

LOTO
este procedura de siguranta utilizata in industrie si cercetare cu care lucratorii din aceste domenii se asigura ca energiile periculoase sunt inchise in mod corespunzator inainte de realizarea lucrarilor de mentenanta si service. Este obligatoriu ca sursele de alimentare periculoase sa fie izolate si scoase din functiune inainte de inceperea procedurilor, pentru a proteja viata si sanatatea lucratorilor si spatiul lor de lucru. Sursele de alimentare izolate sunt apoi blocate si eticheta este plasata pe dispozitivul de blocare, pana la finalizarea operatiunii de intretinere sau service. Doar lucratorul care a plasat dispozitivul de blocare si eticheta de siguranta poate reporni echipamentul; procedura previne pornirea accidentala a masinii in timp ce un muncitor este in contact direct cu ea pentru reparatii sau intretinere.

www.blocare-etichetare.ro / www.lockout-tagout.ro

Accidentele de munca au efecte simultane: atat asupra sanatatii angajatului, cat si costuri uriase pentru companii

Dispozitivele lockout-tagout / blocare-etichetare - LOTO sunt utilizate in industrie ca metoda sigura de a lucra cu echipamentele periculoase, iar in unele tari sunt obligatorii prin lege - SUA, de exemplu. Legislatia romaneasca nu prevede obligativitatea firmelor de a folosi sistemele LOTO, insa implementarea procedurii protejeaza lucratorii si previne accidentele care pot duce la dizabilitate sau chiar la decesul lucratorului. De asemenea, LOTO previne crearea de costuri aferente zilelor de munca pierdute si deteriorarii utilajelor prin pornirea lor neprevazuta; previne scaderea incasarilor generate de nerespectarea planificarii productiei; evita pierderea prestigiului si a increderii partenerilor de afaceri.Ce ofera marca WHTC Lockout-Tagout

Working at Height Training Center
- WHTC este primul brand romanesc LOTO introdus pe piata europeana pentru blocarea si marcarea energiilor periculoase, oferind pachetul complet menit sa respecte principiul LOTO. Avem experienta blocarii a peste 100.000 de echipamente din industria romaneasca, de-a lungul a peste cinci ani de activitate de implementare a programelor LOTO.

In portofoliul WHTC exista o gama larga de dispozitive de blocare (blocatori), in functie de fiecare tip de energie care trebuie oprita - electrica, termica, pneumatica etc.); o gama larga de lacate (lacate din alama in zone cu pericol de coroziune, lacate din aluminiu in zone cu temperaturi ridicate etc.); solutii de marcare: imprimante si consumabile - cu care se realizeaza etichetele; cutii si genti pentru depozitare.

WHTC creeaza impreuna cu companiile implementarea programului LOTO, prin stabilirea de proceduri clare menite sa ajute lucratorii la evitarea greselilor. Etapele implementarii sunt acestea:

1. Identificarea punctelor de control asupra surselor de energie;
2. Stabilirea dispozitivelor necesare blocarii si etichetarii si stabilirea procedurii de lucru;
3. Dotarea lucatorilor cu instrumentele de blocare si etichetare corespunzatoare;
4. Instruirea lucratorilor privind folosirea acestor instrumente.Lucratorii pot fi autorizati (ei blocheaza sau marcheaza echipamentele pentru a efectua diferite lucrari; instructajul e aprofundat); lucratori implicati (actioneaza sau utilizeaza un utilaj asupra caruia se efectueaza lucrari de service sau intretinere; trebuie instruiti sa nu indeparteze dispozitivele de blocare); alti lucratori care pot veni in contact cu dispozitivele (trebuie sa cunoasca semnificatia acestora si sa pastreze distanta).

Cum punem sistemul WHTC Lockout-Tagout in aplicare

Blocare
 • Pre-audit pentru identificarea pericolelor
 • Audit detaliat si stabilirea surselor de energie
 • Solutii de blocare
 • Marcarea punctelor LOTO
 • Proceduri de blocare
 • Training
 • Audit anual de conformitate (revizuire proceduri, refacere traininguri)


Etichetare

 • Etichetare si imprimante industriale
 • Crearea de semne proprii de securitate
 • Marcarea tevilor
 • Conectare la PC si software gratuit
 • Imprimare in orice limba
 • Suport tehnic si sabloane presetate
 • Sabloane industriale predefinite
 • Garantie pe intreaga durata de utilizare
 • Consumabile Premium

Domeniile in care activam

Echipamentele de blocare-etichetare marca WHTC limiteaza riscurile la care se expun lucratorii din variate industrii: Telecomunicatii, Petrol si Gaze, Transporturi, Energie, Constructii, Metalurgie, toate tipurile de Mentenanta samd.

"Cele mai multe accidente de munca se produc atunci cand lucratorii devin prea siguri pe ceea ce fac. Nu mai sunt la fel de precauti si uita ca normele de siguranta au fost impuse cu un scop bine determinat. Echipamentele si procedurile LOTO sporesc protectia celor care lucreaza in industrie si cresc durata de viata a utilajelor. Companiile se asigura astfel ca pot respecta planificarea productiei, pastrandu-si totodata prestigiul si increderea angajatilor si a partenerilor de afaceri", spune directorul general al companiei Working at Height Training Center, Virgil Iordoc.

Safety Academy, companie detinuta de WHTC, pune la dispozitie traininguri specializate pentru blocarea si etichetarea energiilor LOTO, sustinand siguranta si protectia a mii de muncitori dintr-o arie vasta de industrii.

CONTACT:

office@blocare-etichetare.ro
+4 021 232 0845
+4 031 430 1413
www.blocare-etichetare.ro / www.lockout-tagout.ro


  1400 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings