newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Peste 2 500 de joburi deschise si 60 de companii la ediţia Angajatori de Top Timişoara


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 10 martie 2016, 17:19 Actualitate

Angajatori de Top- Timisoara | Foto: Catalyst Solutions
Cea de-a 8-a editie a celui mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP, revine in luna martie in Banat. Evenimentul de cariera dedicat profesionistilor si tinerilor aflati in cautarea unui job va avea loc in perioada 18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri. Cei care sunt in cautarea unui loc de munca vor putea alege din peste 2 500 de joburi deschise in 60 de companii.

Remuneratia oferita de companii pentru joburile deschise este in directa proportionalitate cu nivelul de experienta, competentele si domeniul de activitate. In urma informatiilor primite din partea companiilor, a reiesit ca in medie pentru pozitiile din cadrul programelor de internship salariile oferite se incadreaza in intervalul 300-400 EUR, pentru pozitiile entry-level angajatorii ofera o remuneratie cuprinsa in intervalul 400-500 EUR, pentru cele middle-level intre 700-1000 EUR. Pentru pozitiile dedicate candidatilor senior remuneratia este cuprinsa intre 1000-1500 EUR si peste 1500 EUR.

Unde gresesc candidatii atunci cand aplica la un job? Una dintre cele mai frecvente greseli ale candidatilor este modul in care isi redacteaza CV-ul (39%), urmata indeaproape, pe a doua pozitie, de modul in care se prezinta la interviu (36%). Pe a treia pozitie se situeaza o intelegere defectuoasa a modului de aplicare la pozitiile disponibile (15%), urmata de rezolvarea testelor aplicate de companie (9%). Targul de joburi este o ocazie extraordinara pentru cei care sunt in cautarea unui loc de munca de a lasa o impresie buna angajatorului cu care interactioneaza si de a se face remarcati. Pentru a veni in ajutorul candidatilor, in cadrul Angajatori de TOP Timisoara va exista o zona denumita CV Experts, unde consultanti in recrutare vor oferi consiliere gratuita si sfaturi in privinta modului corect de redactare al CV-ului.

"Fiecare poveste are un inceput. Atunci cand doresti o schimbare profesionala, povestea incepe cu un CV. Cred cu adevarat ca toti oamenii merita ascultati, dar este foarte important ca povestea ta sa aiba o forma atractiva, care sa starneasca interesul recruiterului de a te cunoaste. Vino la Angajatori de TOP si solicita un feedback din partea unui specialist HR din cadrul standului CV Experts! Impreuna putem scrie o poveste frumoasa." - Gratiela Toader, HR Specialist Step Up Professional HR Services.

Ce se intampla nou la editia Angajatori de Top Timisoara?
Noutatea consta in posibilitatea candidatilor de a participa la o serie de interviuri -fulger, sustinute in cele doua zile ale evenimentului. Conceptul de speed interview (interviuri-fulger) este unul dintre cele mai noi tehnici de recrutare, care prezinta avantaje de ambele parti. Pentru candidati, beneficiul este ca vor fi expusi la o serie de interviuri cu un numar mare de companii intr-o perioada limitata de timp, maximizand astfel sansa de a gasi un loc de munca, iar pentru companii, le ofera posibilitatea sa avanseze in procesul de recrutare si sa isi acopere, astfel, pozitiile disponibile mult mai rapid. Interviurile vor avea loc pe 18-19 martie in cadrul CRAFT, intr-un spatiu special amenajat.

In plus, in cadrul editiei din aceasta primavara, la standurile companiilor cu centre R&D, vizitatorii pot testa o serie de inovatii tehnologice, dispozitive portabile, vor putea sa experimenteze cele mai noi tehnologii, device-uri si gadgeturi, la crearea carora exista posibilitatea sa contribuie, daca vor fi selectati pentru joburi din R&D (research and development -cercetare si dezvoltare) sau inginerie.

Editia aceasta a evenimentului Angajatori de TOP Timisoara reuneste si 25 de sesiuni denumite SkillShops si TechTalks, prin care participantii vor avea parte de o experienta unica, sesiuni si discutii cu reprezentantii companiilor. Prin sesiunile SkillShops, candidatii au posibilitatea de a descoperi ce abilitati si competente cauta companiile, cum le poti imbunatati si cum poti deveni un candidat potrivit pentru a face parte din echipa lor. Cateva dintre companiile care vor sustine astfel de prezentari sunt: EY Romania, Accenture, Lidl Rominia, Valeo, Zoppas Industries Group, Continental, Leman Industrie.

TechTalks sunt sesiuni dedicate candidatilor cu profil tehnic, celor care sunt pasionati de tehnologie si vor sa afle informatii cu privire la ultimele tendinte in tehnologie, pe 3 directii: Software Development, Cloud si  Big Data, respectiv Embedded Software. Companiile vor sustine demonstratii live de scripting si vor prezenta studii de caz si proiecte la care lucreaza in prezent. Cativa dintre angajatorii care pot fi intalniti in cadrul acestor sesiuni sunt: BearingPoint, Nokia, Yazaki Component Technology, Movidius, Atos IT, Microsoft, Atigeo, Continental, Visma Software, IBM.

"Compania noastra va continua cresterea din ultimii ani, numarul de angajari la nivel de tara fiind estimat la 1500. Profilurile cautate sunt in mod special tehnice: ingineri software, ingineri hardware, ingineri mecanici, ingineri testare, ingineri mentenanta, ingineri electricieni, ingineri automatisti, dar si functii de management si project management si functii de suport in domeniul financiar, achizitii etc." - Maria Marcovici, HR Marketing Specialist, Continental Automotive Romania.

"berg COMPUTERS se afla in prezent pe o panta ascendenta de dezvoltare, de aceea dorim sa ne marim considerabil echipa in anul 2016. Avem un numar mare de pozitii disponibile in companie, pentru toate nivelele de experienta, de la entry-level la senior-level. De asemenea, suntem pregatiti sa incurajam si dezvoltarea tinerilor programatori care sunt la inceput de drum, prin programe de practica si internship. Suntem entuziasmati de planurile companiei pentru anul acesta si avem convingerea ca participantii la evenimentul Angajatori de Top ne vor vizita standul, intr-un numar din ce in ce mai mare" - Valentina Mitroi, Human Resources Analyst, berg COMPUTERS.

 "In acest moment, iSoftBet Romania recruteaza atat roluri de juniori, in cadrul echipei Games Development, cat si roluri de seniori, pentru departamentele IT si PHP. La eveniment vom fi prezenti cu o oferta diversificata, nu doar dedicata programatorilor, ci tuturor celor interesati de gaming"- Oana Ilie, HR Manager, iSoftBet.
Detalii despre eveniment, companii participante si programul celor 25 de conferinte si workshopuri sustinute de companii pot fi regasite la sectiunea dedicata targului pe www.hipo.ro.
  381 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings