newsletter rss
HotNews.ro

"Va place Tango?" Turneul pasiunii, marca Razvan Suma, din nou pe scenele din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de | Luni, 25 mai 2015, 10:41 Actualitate

"Va place Tango"-editia a II-a | Foto: Radio Romania
O noua editie, cea ce-a doua, a Turneului National "Va place Tango?", un proiect Radio Romania, va avea loc in 9 orase din Romania intre 23 mai si 12 iunie 2015. O premiera absoluta in peisajul muzical romanesc, este un turneu dedicat 100% tangoului, initiat anul trecut de violoncelistul Razvan Suma, alaturi de doi invitati care aduc cu ei atmosfera autentica a legendarei muzici originare din Argentina: Analia Selis, voce si Julio Santillan, chitarist si compozitor.

Daca prima editie a insemnat 10 orase si peste 7.000 de spectatori, in acest an cei trei muzicieni vor continua povestea itineranta a legendarului tango la Dumbraveni, Medias, Sinaia, Mogosoaia, Deva, Resita, Focsani, Galati si Bucuresti.


"Va place Tango?", episodul 2015, aduce o noutate de maxim interes in conceptul turneului: pe langa aranjamentul inedit pentru violoncel, chitara si voce, repertoriul a fost extins pentru a cuprinde alaturi de piese celebre semnate de cei mai cunoscuti compozitori ai genului - Astor Piazzolla, Carlos Gardel si Sebastian Piana -interpretate in stilul traditional original, creatii compuse de Julio Santillan si o serie de tangouri din repertoriul de gen romanesc. Iar scenografia a fost astfel gandita pentru ca fiecare concert sa evoce, insufletit de jocul scenic al Analiei Selis, atmosfera inconfundabila a mahalelor din Buenos Aires si pe cea a localurilor bucurestene din perioada interbelica!

Cei trei artisti pornesc din nou la drum raspunzand prezent apelului si reactiei extraordinare a publicului la succesul si anvergura primei editii din 2014, cand mii de spectatori s-au lasat sedusi de aceasta muzica si acest dans precum : "Un gand trist care se danseaza, o alianta intre gratie si cruzime", dupa cum il definea Borges.

Primul concert al turneului va avea loc sambata, 23 mai, la Dumbraveni, intr-un moment cu o semnificatie cu totul speciala pentru istoria recenta a orasului: Casa de Cultura din Dumbraveni, spatiul care va gazdui evenimentul, va fi inaugurata cu acest prilej, dupa doua decenii de pauza de functionare.


"Am fost foarte bucurosi de succesul de anul trecut si am decis ca anul acesta sa reeditam aceasta experienta, aducand elemente noi, de surpriza, cum ar fi includerea in repertoriu a unor tangouri romanesti foarte cunoscute, care sper ca vor fi gustate de public in aranjamentul si in interpretarea noastra. Este o munca destul de grea pentru noi, dar ne simtim foarte bine toti trei la repetitii si pe scena, iar aceasta bucurie si placere de a canta speram ca va fi simtita din plin de public. Sunt nerabdator sa ajung in fiecare oras in parte si sa ne reintoarcem la Sala Radio din Bucuresti unde va fi un concert cu si mai multe surprize", declara Razvan Suma.

Cei trei muzicieni sunt nume bine cunoscute pe scenele romanesti si internationale. Violoncelistul Razvan Suma, solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, a sustinut sute de recitaluri si concerte in Romania si in strainatate. A evoluat, alaturi de pianistul spaniol Josu Okinena, in sali prestigioase ca Auditorio Nacional de Madrid si Teatro Colon din Buenos Aires si a colaborat cu nume sonore ale scenei artistice internationale: Maxim Vengerov, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea sau Misha Katz.

Originara din Argentina, Analia Selis a devenit in ultimii ani una dintre cele mai cunoscute si apreciate voci exotice din peisajul muzical romanesc. A fost invitata sa deschida evenimente muzicale de inalta tinuta artistica ¬ concertele sustinute in Romania de Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto Nacional de Cuba. Analia este cunoscuta publicului din Romania mai ales pentru promovarea inspirata, adesea cu elemente de scenografie autentica, a muzicii din tara ei natala, Argentina.

Compozitor, chitarist si orchestrator argentinian, Julio Santillan a inregistrat peste 40 de CD-uri cu muzicieni din intreaga lume. A inceput studiile muzicale in Argentina pentru a le continua ulterior la Berklee College of Music din Boston (Statele Unite). A lucrat, ca orchestrator si compozitor, pentru spectacole de teatru, filme, inregistrari si concerte live ale unor artisti de prima marime din SUA si Europa. In abordarile sale componistice, combina elemente ale muzicii traditionale argentiniene cu jazz si muzica clasica.

Pentru mai multe detalii despre turneul national "Va place Tango?" va rugam sa consultati pagina web www.razvansuma.com.


ITINERAR:

23 mai, Dumbraveni - Casa de Cultura, ora 19.00

24 mai: Medias - Sala Traube, ora 19.00

30 mai: Sinaia - Sala de concerte a Castelului Peles, in cadrul stagiunii "Sunetul muzicii", ora 16.00

31 mai: Palatul Mogosoaia, in cadrul Mogosoaia Clasic Fest, ora 12.00

1 iunie: Deva - Centrul Cultural "Dragan Muntean", in cadrul evenimentului "Ziua copilului din noi" ora 19.00

2 iunie: Resita - Centrul Civic (daca ploua, concertul se va desfasura la Teatrul de Vest), ora 19.00

4 iunie: Focsani - Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", ora 19.00

6 iunie: Galati - Teatrul Muzical "Nae Leonard", ora 19.00

10 iunie: Bucuresti - Sala Radio, ora 19.00

  497 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings