newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Ateliere intensive de improvizatie de contact si constientizare corporala pentru nevazatori si dansatori profesionisti


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 21 mai 2015, 16:06 Actualitate

Asociaia Tandem organizeaza ateliere intensive | Foto: Asociatia Tandem

In perioada 25-29 mai 2015, Asociația Tandem organizează la WASP 15 ateliere intensive de dans, conștientizare corporală şi improvizație de contact pentru perechi formate din dansatori profesioniști şi nevăzători. Atelierele vor fi conduse de Kjersti Kramm Engebrigtsen şi Valentina de Piante şi vor avea loc zilnic, intre orele 10 :00-12 :00, 13 :30-15 :00 şi 15 :30-17 :30.

Proiectul este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României în cadrul programului „Promovarea Diversităţii în Cultură şi Artă în Cadrul Patrimoniului Cultural European”.

Dansatoarea şi coregrafa norvegiană Kjersti Engebrigtsen a absolvit cursurile London School of Contemporary Dance şi are un master in educație speciala la Universitatea din Oslo pe baza unui curs de un an pentru copii cu deficienţe de vedere.

In ultimii ani a participat în proiectul FRAGILE – ateliere de dans pentru nevăzători, finalizate cu trei spectacole - Edge, Plexus şi Touched. In 2013 a primit pentru TOUCHED premiul criticilor de dans din Norvegia.

“The congenitally blind child seemed in a deep sleep. Her body lay dormant. It woke up slowly and liberated itself in all its simplicity.”- Kjersti Engebrigtsen

 Valentina de Piante este preocupată de tema corpului-minte şi a inteligenței corpului. In ultimii zece ani, ca student doctorand (2010-2014), asistent universitar în cadrul ciclului de Licență, Masteratului în Coregrafie sau Masteratului în Arta Actorului și ca cercetător independent - a creat laboratoare ale corpului.

În contexte academice şi în instituții de cercetare
 a condus grupe de studiu eterogene cu oameni din diferite domenii de activitate (coregrafi, actori, profesioniști sau neprofesioniști) şi a cercetat temele somatice şi performativitatea lor.

“Putem atunci “să vedem” cu piela, cu auzul, cu gustul, cu mirosul, cu simțul chinestezic și proprioceptiv și putem să explorăm alte dimensiuni perceptive și cognitive, dincolo de supremația vizualului.”- Valentina de Piante.

Asociaţia Tandem, al cărei preşedinte este Florin Georgescu, nevăzător, doctor în psihopedagogie şi un mare iubitor al bicicletei tandem şi al sporturilor în echipe mixte, promovează de mult metode de eliminare a excluziunii sociale prin diverse forme de interacţiune socială care dărâmă barierele dintre grupuri, mizând mereu pe faptul că oamenii se adună şi se împrietenesc pentru că se aseamănă la suflet şi nu la trup.

Sperăm ca prin efortul acestor trei entităţi proiectul Tandem Dance să deschidă drumul unui alt fel de înţelegere a fenomenului incluziunii. Alături de noi vor fi profesori şi elevi cu deficienţe de vedere de la Şcoala de Deficienţi de Vedere Austrului din Bucureşti, foşti elevi ai Valentinei de Piante şi întreaga echipă a Asociaţiei Tandem.

Va invităm în data de 23 Mai 2015 la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti, Sala de Consiliu Alexandru Tzigara-Tamarcaş, unde va avea loc, conferința de presă de lansare ce va fi urmată de o masă rotundă.

 
  394 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings