newsletter rss
HotNews.ro

WebPR. Jo Confino: Avem nevoie de lideri curajosi pentru a schimba lumea in bine


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 7 mai 2015, 13:36 Actualitate

Leaders for Sustainable Business |
​Invitatul special al Conferintei Leaders for Sustainable Business, director editorial la The Guardian Jo Confino, spune de multi ani ca sistemul economic actual nu se va schimba de la sine, ci doar prin curajul liderilor de business: „Pana la urma, asa cum un activist pentru pace furios nu prea isi are sensul, un profesionist in domeniul sustenabilitatii cu viziune conservatoare nu este nici de folos, nici placut. Nu avem nevoie de schimbare progresiva, ci de vizionari care isi pot imagina cum poate arata un nou sistem economic.” Schimbarea nu vine de la sine, ci de la oameni dispusi sa-si asume riscuri, sa gandeasca altfel - spre binele tuturor - si sa fie cu un pas inaintea vremurilor.

Pe 14 mai, la Leaders for Sustainable Business, Confino va discuta despre costurile si beneficiile sustenabilitatii cu lideri de business din Romania - Dieter Schultz - CEO Danone Diary Europa de Sud-Est, Igor Tikhonov - CEO Ursus Breweries, Steven van Groningen - CEO Raiffeisen Bank, Mariana Gheorghe - CEO OMV Petrom si Jean-Francois Fallacher CEO Orange Romania. Pentru a inspira si alti lideri de companii, acestia vor dezbate despre cum isi sustin viziunea in fata actionarilor sau a altor categorii de stakeholderi. Este pentru prima data in Romania cand o discutie despre sustenabilitate in afaceri are loc intre lideri de companii si nu in cercurile profesionale ale specialistilor de CSR.

„Problema cu forma actuala de capitalism e ca elita continua sa aiba mai multe de castigat din mentinerea sistemului, ca acesta e considerat prea complex pentru a se transforma, iar unii cred ca e mai bine sa ramanem cu raul pe care il cunoastem decat sa riscam un colaps economic asemanator cu ce am vazut in tari precum Grecia”, spunea Confino intr-un editorial recent in The Guardian. „Iata de ce traim o perioada in care e important sa existe lideri care sa ne propuna o alternativa pozitiva. Unde si cine sunt insa acestia?”

Liderii din Romania vor fi la Leaders for Sustainable Business. Evenimentul are loc pe 14 mai 2015 la Howard Johnson Grand Plaza Bucuresti si este organizat de Dincolo de profit si Asociatia pentru Relatii Comunitare in parteneriat cu AmCham Romania, Camera de Comert Olanda-Romania, Ambasada Olandei la Bucuresti, Camera de Comert Irlanda-Romania, Camera de Comert Britanico-Romana si Institutul Aspen Romania.

Pentru mai multe detalii despre eveniment si inregistrare, accesati www.sustainablebiz.ro.
  586 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings