newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Dictatorul organizeaza un referendum?

Votati NO din 5 iulie!


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 26 iunie 2013, 12:53 Actualitate

NO_afis | Foto: webPR.ro
No/Nu este o drama istorica despre campania electorala din 1988 care a dus la caderea dictaturii lui Augusto Pinochet. Premiera va avea loc pe 5 iulie. Filmul este regizat de chilianul Pablo Larrain (Fuga, Tony Manero, Post Mortem). Actorul principal este sud-americanul Gael Garcia Bernal (Amores Perros, The Motorcycle Diaries, Y Tu Mama Tambien, Mala educacion).

No a fost nominalizat la premiile Oscar 2013, sectiunea "Cel mai bun film strain" si a obtinut C.I.C.A.E (Quinzaine des realizateurs) la Festivalul de la Cannes 2012. De asemenea, a castigat "Premiul publicului" la festivalurile de film de la Sao Paulo, de la Salonic si a fost nominalizat pentru "Marele Premiu" la Festivalul International de Film de la Tokyo.

No este adus in Romania de Independenta Film si va intra in cinematografe saptamana viitoare (vineri, 5 iulie).

---------------------------------


NO - sinopsis

Chile, anul 1988. La presiunile internationale, generalul Augusto Pinochet, seful dictaturii militare care guverneaza tara, se vede nevoit sa organizeze un referendum cu privire la presedintia sa. Poporul chilian este chemat la urne pentru a alege intre DA si NU, unde DA inseamna ca mandatul lui Pinochet se prelungeste cu inca opt ani.

Liderii opozitiei, adepti ai votului NU (NO, in original), gasesc un tanar si ambitios publicitar, Rene Saavedra, pe care il conving sa le gandeasca strategia de campanie. Fara prea mari sanse de reusita, cu resurse limitate si cu oamenii dictatorului Pinochet supraveghindu-le fiecare miscare, Saavedra si echipa sa reusesc sa elaboreze un plan indraznet pe baza caruia sa incerce sa castige scrutinul si sa elibereze poporul chilian de sub dictatura militara a lui Pinochet.

Referinte online:

No - trailer RO
No - pagina de Facebook
Independenta Film - pagina de Facebook
Independenta Film - site-ul oficial

"No" este adus in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase. Independenta Film a distribuit pelicule ca "Amour", "The Hunt", "Los Amantes Pasajeros", "Trainspotting", "Amelie", "Melancholia", "Todo sobre mi adre", "In The Mood for Love", "Vicky Cristina Barcelona", "Dogville", "Politist, adjectiv' etc.
  1015 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings