newsletter rss
HotNews.ro

​Life Harbour Limanu, Black Sea Sailing si Yacht Club Regal Roman, vor organiza in premiera, cea mai mare Cupa de Regatte din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 27 martie 2013, 12:29 Actualitate

Deschidere oficiala sezon yachting | Foto: NauticLife
Life Harbour, cea mai mare marina privata si singura din Romania care ofera servicii integrate de yachting, Black Sea Sailing, asociatia proprietarilor de ambarcatiuni, si Yacht Club Regal Roman, cel mai vechi club de yachting din Romania, au lansat cupa de Regatte – McCann - Erickson. Este pentru prima data cand trei entitati de acest calibru, care detin individual scoli de yachting si organizeaza de sine statator competitii de yachting, si-au reunit fortele pentru lansarea celei mai mari cupe de regatte din Romania.

Cupa McCann - Erickson  va include 5 regatte care se vor desfasura intre Vama Veche si Platformele de foraj marin, avand ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis si Marina Limanu. Fiecare competitie va avea in medie un numar de 25 ambarcatiuni cu vele, iar numarul total al celor care vor fi la bordul acestor ambarcatiuni se va ridica la 200 de persoane.
 
Potrivit organizatorilor, fiecare cursa va fi supravegheata de arbitri internationali.

“Este o mandrie pentru noi si in acelasi timp o onoare sa ne asociem cu alte doua institutii prestigioase care au deja o istorie in organizarea competitiilor de yachting din Romania si nu numai. Consideram ca aceasta asociere este mai mult decat un parteneriat, este un pas important care va contribui la dezvoltarea si, implicit, la consolidarea industriei locale de yachting,” a declarat Mihai Marcu, actionar Life Harbour.

“Cupa McCann Erickson anunta, probabil, cel mai frumos sezon de yachting din ultimii ani. Comunitatea de navigatori din Romania este din ce in ce mai numeroasa de la un sezon la altul si, odata cu organizarea acestui campionat, va fi si mai unita. Ne va fi astfel mai usor sa ne dezvoltam, sa atragem suport logistic si financiar pentru tot yachtingul romanesc si sa crestem gradul de popularitate al acestui sport si hobby”, a declarat Adrian Nita, director general Black Sea Sailing Association.

“Am ales sa facem parte din acest parteneriat tocmai pentru ca am fost singuri mult timp, YCRR organizand regate offshore inca din anul 2000. Am facut acest pas pentru ca noi credem in forta aliantelor de acest calibru, pentru ca fiecare dintre cele trei entitati are un cuvant de spus in yachting, are know-how-ul si dorinta de a se implica si realiza evenimente de exceptie. Cu siguranta, vor fi cele mai frumoase competitii care se vor bucura de participare foarte buna, de organizare buna dar si de suportul unor sponsori si parteneri media de valoare. De asemenea, ne onoreaza faptul ca regatele din acest an se vor disputa cu coeficientii de rating ORC, ca vor fi prezenti judecatori si arbitrii internationali fapt care urca si mai mult nivelul acestei cupe de regate” a declarat Sergiu Timofei secretar general al Yacht Club Regal Roman.

Prima regatta va incepe pe data de 7 iunie 2013, fiind organizata de Black Sea Sailing si NauticLife; cea de-a doua Regatta va avea loc in perioada de 21-23 iunie, fiind Regata “Regele Mihai I”, organizata de YCRR; cea de-a treia Regatta va avea loc in perioada 19- 21 iulie fiind organizata de NauticLife in parteneriat cu LifeHarbour; cea de-a 4 regata va avea loc in perioada 15-18 august, fiind organizata de YCRR si NauticLife; iar utima regatta din aceasta cupa va avea loc in perioada 31 august – 1 septembrie fiind organizata de Black Sea Sailing in parteneriat cu Primaria Mangalia.

Sponsorul oficial al acestor regatte este agentia de publicitate McCann - Erickson Romania. De asemenea, Cupa McCann este sustinuta si de BMW.

Cupa McCann Erickson este o competitie nationala care se adreseaza pasionatilor si celor care practica yachtingul aceasta fiind deschisa tuturor posesorilor de ambarcatiuni, dar si nu numai. Programul evenimentelor se prezinta in felul urmator:
07.06 - 09.06    Regata Poseidon - Mangalia / Eforie - BSS & NL
21.06 - 23.06    Regata Regele Mihai - Constanta - YCRR
19.07 - 21.07    Regata Benetteau - NL
15.08 - 18.08    Regata Ziua Marinei - Constanta / Eforie / Mangalia - YCRR & NL
31.08 - 01.09    Regata Callatis - Mangalia / Eforie - BSS & Primaria Mangalia

Despre Life Harbour:
LifeHarbour Limanu este cea mai mare marina privata din Romania, singura care ofera servicii integrate: vanzare si inchiriere de ambarcatiuni ale celor mai mari producatori mondiali, servicii portuare si de cheiaj, servicii hoteliere şi restaurant, cursuri de navigatie in cadrul Romanian Yachting School – unica scoala de yachting din Romania cu apartenenta la o institutie de invatamant cu vasta experienta in domeniul naval, „Colegiul Nautic Roman’’.

Totodata, LifeHarbour este baza de plecare si desfasurare a unora dintre cele mai cunoscute regate desfasurate la malul Marii Negre.

Despre Black Sea Sailing:
Black Sea Sailing Association este asociatia proprietarilor de ambarcatiuni din Romania.  Asociatia are ca scop sprijinirea si imbunatatirea navigatiei sportive si de agrement in Romania, precum si salvarea si protejarea mediului natural marin.

Asociatia desfasoara in permanenta actvitati si programe de formare a viitorilor navigatori si a echipajelor, atat pentru yachtingul de agrement, cat si pentru cel sportiv.

Black Sea Sailing Association a fost infiintata in sezonul de yachting 2012 si reuneste pana in prezent peste 200 de membri.


Despre Yacht Club Regal Roman
1921: Yacht Clubul Roman ia fiinta la Constanta;
1924: Regele Ferdinand preia functia de Comodor al clubului, schimband astfel si titulatura in Yacht Club Regal Roman (YCRR);
1936: YCRR devine reprezentantul oficial al Romaniei in competitiile nautice internationale si organismul de legatura cu organizatii similare din strainatate;
1942: Activitatea YCRR este suspendata la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial;
1999:Clubul este reactivat din initiativa unor entuziasti;
2002: Majestatea Sa Regele Mihai I accepta functia de Comodor, iar clubul revine la denumirea de Yacht Club Regal Roman;
2004: YCRR este reprezentantul Romaniei la EBA (European Boating Association);
2008: YCRR este declarat Asociatie de Utilitate Publica;
2009: YCRR este afiliat la Offshore Racing Council si introduce in Romania sistemul de rating ORC pentru cursele de yachting offshore;
2011: YCRR este decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I cu Crucea Casei Regale a Romaniei

In prezent numarul membrilor Yacht Club Regal Roman este in crestere, fiind grupati in mai multe categorii ( membri de onoare, asociati, simpatizanti, cadeti).
 
Prin organizarea de expeditii, croaziere, regate offshore si competii, Yacht Club Regal Roman incearca sa fie cat mai aproape de membrii sai si de societate contribuind la dezvoltarea activitatilor nautice in scop sportiv si recreativ. Prin activitatea la nivel de copii, prin Campionii Nationali pe care ii formeaza la aproape toate clasele dar si prin programele de protejare a mediului sau constructie a logisticii in navigatie, YCRR este un model de urmat.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  2262 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings