newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Favoritul criticilor la Cannes 2012, in premiera la Bucuresti 


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 9 octombrie 2012, 12:56 Actualitate

Filmul preferat al criticii internationale la Cannes 2012 - cu Vlad Ivanov in distributie, o poveste de dragoste cu Marion Cotillard, noul film al iranianului Abbas Kiarostami si cel al argentinianului Pablo Trapero intregesc selectia de premiere mult-asteptate pe care Les Films de Cannes a Bucarest le pregateste spectatorilor, intre 19 si 25 octombrie, la Cinema Studio si Elvira Popescu. 

Sergei Loznitsa, invitat special al primei editii Les Films de Cannes a Bucarest, s-a intors anul acesta la Cannes cu "In the Fog", o drama de razboi in care Vlad Ivanov joaca rolul unui capitan nazist. Filmul a obtinut Premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) si va fi proiectat in premiera la Bucuresti, in prezenta actorului Vlad Ivanov, care colaboreaza pentru a doua oara cu regizorul ucrainean dupa "My Joy". Imaginea este semnata de Oleg Mutu, singurul director de imagine cu doua filme in competitia de anul acesta de la Cannes: "Dupa dealuri" si "In the Fog".

"Cum sa faci o alegere morala in circumstante in care morala nu mai exista?", este intrebarea pe care o ridica "In the Fog", drama unui un om acuzat pe nedrept de colaborare cu inamicul, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, si dus in padure pentru a fi executat. Filmul este inspirat de cartea lui Vasile Bikov, un scriitor bielorus care a trait experienta razboiului la doar 18 ani. Distribuitorul roman este Voodoo Films.

O tulburatoare poveste de dragoste cu Marion Cotillard in rolul principal este un alt highlight al celei de-a treia editii Les Films de Cannes a Bucarest. Dupa 'Un profet", distins cu Marele Premiu la Cannes 2010, Jacques Audiard revine cu drama romantica "De rouille et d'os"/ "Rust and Bone", o adaptare dupa o carte de povestiri de Craig Davidson si unul dintre cele mai emotionante filme din selectia oficiala a Cannes-ului. 

Un barbat singur (Matthias Schoenaerts), tata al unui baiat de 5 ani, se indragosteste de o dresoare de orci (Marion Cotillard) care isi pierde intr-un accident capacitatea de a merge si vointa de a trai. Dragostea lui pentru viata ii va da insa curajul sa continue. Interpretarile complexe si subtile ale celor doi actori si sensibilitatea lui Audiard, care transforma un material de melodrama intr-o reflectie despre durerile care ne-au format si pe care le purtam in noi, au urcat "De rouille et d'os" in topul celor mai bine primite titluri de la Cannes, anul acesta. 

  2620 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings