newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: 67% dintre tinerii romani vor sa paraseasca orasul in care locuiesc in prezent


PDF Print
A | a
E-mail
de | Vineri, 20 aprilie 2012, 17:07 Actualitate

infografic 2020
Foto: Siemens SRL
Un sondaj Siemens Romania arata ca 67% dintre tinerii romani vor sa paraseasca orasul in care locuiesc in prezent catre alte orase care ofera cea mai buna calitate a vietii, in top plasandu-se Bucuresti (21.05%) Cluj-Napoca (18.46%) si Brasov (15.41%).

Bucuresti, 18 aprilie 2012. Migratia interna este un fenomen care a luat amploare in Romania ultimilor ani, iar tinerii sunt cei care se muta in cea mai mare proportie dintr-un oras in altul. Fenomenul ar putea crea dezechilibre putea ramane goale sau cu o populatie imbatranita, in timp ce altele se confrunta cu supra-aglomerarea. majore

De aceea, Siemens SRL a dat startul competitiei de dezvoltare urbana sustenabila Orasul20.20, adresata studentilor si masteranzilor de la toate facultatile din Romania. Tinerii sunt incurajati sa identifice sufletele oraselor lor, acele zone urbane cu un rol social important, care au capacitatea de a da vitalitate si viata unui oras. Viziunea Siemens este ca dezvoltarea sustenabila a acestor zone este cheia prin care orasele isi pot seduce si loializa locuitorii.

In cadrul concursului, tinerii trebuie sa realizeze un filmulet in care sa identifice aceste zone urbane care joaca un rol important in oras, sa prezinte factorii din prezent care le pot afecta si sa propuna scenarii pentru dezvoltarea lor sustenabila.

Filmele se vor putea posta pe site-ul 220.ro intre 15 aprilie si 15 mai, iar la final, un juriu format din experti Siemens va decide castigatorii celor trei premii, in valoare de 1000 de EUR, 750 de EUR si 500 de EUR.

"Orasul20.20 este o competitie prin care vrem sa-i stimulam pe tineri sa se gandeasca la lucrurile frumoase din orasele lor si sa vina cu solutii pentru dezvoltarea lor. Accentul nu cade pe tehnologii, ci pe modul in care solutiile inovatoare de dezvoltare urbana ne pot influenta
calitatea vietii de zi cu zi si modul in care ne raportam la orasele in care locuim", a declarat Cristian Secosan, Director General al Siemens SRL.

In opinia tinerilor, principalele probleme ale oraselor in care locuiesc sunt lipsa oportunitatilor de munca sau de studii (18.39%), costurile crescute pentru locuit (14.86%), traficul congestionat (13.33%), curatenia (12.4%) si cladirile urate si nesigure (12.09%), iar parcurile si zonele verzi sunt cele mai apreciate aspecte din orasele lor.

Cum vad tinerii rezolvarea acestor probleme in viitor? Ei considera ca extinderea zonelor verzi (20.07%), infrumusetarea si modernizarea cladirilor (19.12%), precum si solutiile de planificare urbana sustenabila (16.02%), sunt principalii factori care ar putea imbunatati calitatea vietii in orasele din Romania.

Orasul 20.20, un proiect Siemens, este un concurs de dezvoltare urbana adresat studentilor si masteranzilor. Mai multe detalii despre concurs si filmele participante se pot afla pe 220.ro si pe pagina de Facebook a concursului.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1506 respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani din mediul
urban, pe platforma ivox.ro.

Despre Siemens:

Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, perioada in care a fost sinonima cu realizari tehnice, inovatie, calitate si incredere, Siemens este cea mai mare companie din Romania care detine solutii inovatoare complete in urmatoarele segmente de activitate: Energie, Sanatate, Industrie, Infrastructure & Cities. Siemens are sediul central in Bucuresti si prezenta regionala in Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures, Timisoara. Pentru mai multe informatii despre Siemens in Romania, va rugam sa vizitati:
www.siemens.ro.

 Citeste mai multe despre   
  3271 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings